Tear-Aid Gebruiksaanwijzing

Tear-Aid Gebruiksaanwijzing
25 mei 2023 5 minuten leestijd

Tear-Aid Gebruiksaanwijzing

Weten hoe je een luchtbed, tent, jacuzzi, luifel, cabriodak, paardendeken, zonnescherm of iets anders repareert? Wij hebben het antwoord; Tear-Aid. Want met Tear-Aid kan je ontelbare materialen permanent repareren zonder dat je bang hoeft te zijn dan het weer los komt. Het is dan ook niet voor niets al jaren een zeer geliefd product. Tear-Aid heeft namelijk de eigenschap dat het op vele ondergronden permanent hecht waardoor je zelfs zwembaden onderwater kan repareren. Tear-Aid is extreem sterk, droogt niet uit, blijft rekbaar, verkleurt niet en is transparant. Om het beste resultaat te krijgen is Tear-Aid verkrijgbaar in twee soorten namelijk Tear-Aid Type A en Tear-Aid Type B.

 

Het verschil tussen Tear-Aid Type A en B

Tear-Aid is verkrijgbaar in twee types, namelijk Tear-Aid Type A en Tear-Aid Type B. Voor alle ondergronden behalve Vinyl of PVC ondergronden is Tear-Aid Type A geschikt. Voor ondergronden die gemaakt zijn van PVC of Vinyl heb je Tear-Aid Type B nodig. Dit heeft te maken met de reactie van het lijm op PVC en Vinyl. Verder zijn bij types hetzelfde en hechten ze beide permanent. Wel is belangrijk om even van tevoren te onderzoeken voor wat voor materiaal de ondergrond die wil repareren gemaakt is. Dit kan je vaak doen door de fabrikant te raadplegen, het artikel dat je wil repareren even via Google opzoeken wil ook vaak helpen. Vaak kan je dan terugvinden waar het van gemaakt is.

Om je hierin voorruit te helpen hebben we een overzichtje gemaakt met artikelen die het beste gemaakt kunnen worden met Type A of Type B.

Tear-Aid Type A Tear-Aid Type B
De meest denkbare ondergronden. Alleen niet op Vinyl/PVC.
Airtex Dakdoek
Banners
Beschermende kleding
Bladders
Blokarts
Cabriodaken
Canvas zeilen/tenten
Caravan/camper ruiten
Carbon / Cordura
Coopers
Dacron
Drysuits
Fiberglas / Foam
Fietsbanden / Fietszadels
Gore-Tex
Hypalon / Katoen
Kampeeruitrusting
Kites / Vliegers / Coopers
Laarzen / Leer
Legertenten
Luchtbedden
Motorzadelleer
Neopreen
Nylon / Plastic zeilen
Paardendekens glad oppervlak
Paraplu / Parasol
Partytenten PE
Plastic opblaasbandjes
Plastic ramen
Plastic speelgoed / Waterspeelgoed
Polyacryl / Polyamide / Polyester
Polyethyleen partytent
Polyetheen / Polypropyleen
Polyurethaan
Reclame spandoeken / Regenkleding
Rubber / Rugzakken
Scooterzadels / Skipakken
Skydancers / Slaapzakken
Sportuitrustingen
Surfplanken / Boards
Tentdoek/Zeildoek
Vijverfolie
EPDM/PE/HDPE/LDPE/FPP
Visbroeken / Waadpakken
Wetsuits/Zadels/Zonnenschermen
Zeilen
Speciaal voor Vinyl/PVC.
Banners Vinyl
Belly Boats PVC
Beschermende kleding
Bisoniel
Buddy seat
Cabrioruiten
Dashboards
Dekzeilen boten
Dekzeilen vrachtwagen
Fenders
Flessen / Tanks / Containers
Fiets / Motor / Scooterzadels PVC
Kampeeruitrusting
Markiezen
Opblaasboten
Partytenten PVC
PVC buizen
PVC slangen
PVC vijverfolie
PVC waterspeelgoed
Ramen in tenten en boten
Reclameballonnen
Reclame zeilen
Sportuitrustingen
Springkussens
Trailerzeilen
Trampolineranden
Zwembaden
Zwembadliners
Zeilen PVC
Waterbedden

Let op, het kan zijn dat artikel toch gemaakt is van een ander materiaal waardoor het beter geschikt voor een ander Type Tear-Aid. Bij twijfel adviseren we je dan ook de fabrikant te raadplegen van het de te repareren ondergrond.

 

Bekijk de instructievideo

Om je op weg te helpen hebben ween handige instructievideo gemaakt waarin we in stappen uitleggen hoe je een gat kan repareren met Tear-Aid. In de instructievideo repareren we een zwembad, maar de werkwijze is voor alle ondergronden hetzelfde.

 

Gebruiksaanwijzing:

Bij scheuren of gaten in het midden van het materiaal:

 1. Maak de stof rondom de beschadiging vetvrij met het bijgeleverde alcoholdoekje. Zorg ervoor dat de oppervlakte volledig droog is.
 2. Knip de Tear-Aid patch op het juiste formaat. Voor een optimale verbinding heeft de patch ten minste 2,5 centimeter hechting aan alle kanten van de scheur nodig.
 3. Knip de hoeken bij voorkeur rond.
 4. Trek voorzichtig een stukje van ca. 1 centimeter van het beschermpapier van de patch af. Rek hiervoor de patch iets op zodat het papier scheurt.
 5. Leg het beschadigde materiaal tegen elkaar.
 6. Breng het vrijgemaakte stuk Tear-Aid aan op de scheur. Verwijder de rest van het papier en breng gelijktijdig de rest van de patch op het materiaal aan.
 7. Druk het geheel nog een keer stevig aan vanaf het midden.
Tear-Aid gebruiksaanwijzing

Bij scheuren of gaten aan de rand van het materiaal:

Heb je een scheur of gat aan de rand van het materiaal? Dan ga je als volgt te werk

 1. Maak de stof rondom de beschadiging vetvrij met het bijgeleverde alcoholdoekje. Zorg ervoor dat de oppervlakte volledig droog is.
 2. Knip de Tear-Aid patch op het juiste formaat. Voor een optimale verbinding heeft de patch ten minste 2,5 centimeter hechting aan alle kanten van de scheur nodig.
 3. Breng op de buitenkant van het materiaal de patch aan en draai de stof om.
 4. Leg de meegeleverde nylondraad langs de rand voor versterking.
 5. Vouw het uitstekende deel van de patch om de rand heen.
 6. Breng een tweede patch op de andere kant van het materiaal aan.
 7. Druk de patches stevig aan en knip het uitstekende deel van de nylondraad af.
Tear-Aid gebruiksaanwijzing

 

Tips om Tear-Aid te gebruiken

Om het beste resultaat te krijgen hebben we tevens een paar handige tips op een rijtje gezet:

Ontvet altijd de ondergrond

Bij Tear-Aid worden alcoholdoekjes geleverd waarmee de ondergrond schoon en vetvrij gemaakt kan worden. Laat na het reinigen de alcohol even verdampen en plak daarna direct de Tear-Aid op de ondergrond. Dit zorgt voor een extra sterke verbinding.

Tear-Aid tip: Ontvet de ondergrond met alcoholdoekjes

 

Heeft de te repareren ondergrond een structuur, schuur hem op

Als de ondergrond een structuur heeft en je wilt een lucht en waterdichting verbinding maken. Dan kan je de ondergrond het beste even opschuren. Dit doe je door schuurpapier te gebruiken met een fijne korrel zoals bijvoorbeeld P240 of P400. Hoe hoger de P waarde van het schuurpapier, hoe fijner de korrel. Vergeet niet na het schuren de ondergrond te reinigen.

Schuur de ondergrond voor dat je Tear-Aid plakt

 

Een rand repareren, gebruik de nylon draad.

Bij Tear-Aid Type A en B in een zakje wordt standaard een nylon draad geleverd. Deze is speciaal voor randen te versterken. Leg deze nylon draad over de rand van de ondergrond, plak vervolgens de Tear-Aid aan de ene zijde en vouw hem dubbel over de nylon draad naar de andere zijde. Zo vangt de nylon draad de trekkracht mee op waardoor de Tear-Aid minder belast wordt.

Rand repareren met Tear-Aid

 

Voorkom viezigheid

Ga je Tear-Aid op bijvoorbeeld een luifel plakken dan kan je om vuil te voorkomen de Tear-Aid het beste aan beide zijdes van de luifel plakken. Hiermee voorkom je dat vuil zich aan de andere zijde (plakzijde) gaat hechten. Zo houdt je het mooiste resultaat.

 

Voorkom het opkrullen van de randen

Tear-Aid is heel eenvoudig met een schaar op maat te knippen. Door de hoeken rond af te knippen voorkom je dat het in de loop de tijd de hoeken en randen gaan opkrullen. Dat is wel zo mooi.

Knip ronde hoeken bij Tear-Aid

 

Grote gaten, kijk dan eens naar de rollen Tear-Aid

Als groothandel hebben wij Tear-Aid zowel in klein formaat van stroken van 7,6 cm x 30 cm (lxb) beschikbaar als in grote rollen. De grote rollen zijn ideaal voor grotere reparaties zoals luifels, tenten, cabriodaken. De rollen Tear-Aid zijn hier verkrijgbaar in verschillende breedtes en lengtes.

Tear-Aid rollen

 

Laat je zwembad gewoon vol water staan.

Ga je een zwembad repareren? Vaak heb je hier Tear-Aid type B voor nodig omdat deze vaak gemaakt zijn van PVC. De lijm van Tear-Aid Type B is krachtig genoeg dat je zelfs onderwater het kan aanbrengen op de ondergrond. Hierdoor hoef je niet het zwembad eerst te laten leeglopen. Dit scheelt weer een hoop werk.

Zwembad repareren met Tear-Aid
 
Opzoek naar Tear-Aid? Bekijk hier het Tear-Aid assortiment.
Next artikel:

Nieuwsbrief