Zo kleurcodeer je kabels

Zo label je kabels

 

Advies van onze specialist

In een opslag lengte van een kabel zien? Of de kabel voorzien van een label? Dat gaat eenvoudig door deze te voorzien van een kleur codering. Veel verhuurbedrijven die werken met kabels voorzien hun kabels van kleur labels en stickers of labels met een bedrijfsnaam. Kom je er nog niet uit? Geen probleem, neem contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag verder.

 

 

 

Stap 1

Voor dit project heb je gekleurde kabeltape, transparante krimpkous eventueel labels of stickers met een bedrijfsnaam. Zorg ervoor dat je eerst je kabels labelt voordat je er een connector aanzet, dat werkt wel zo handig!

 

Bepaal de kleuren

Begin met het bepalen van de kleuren

Allereerst is het handig om te weten welke kleuren jij gebruikt voor welke lengte. Maak hiervoor eerst een kleurcoderingslijst. Deze kan je uit eindelijk ophangen in het mazijn of plakken in een kabelkist. Zo ziet iedereen gelijk welke kleur, welke lengte is. Wel zo handig. Geen idee welke kleur je bij welke lengte moet hanteren? Vraag een collega bedrijf in de buurt of waar je wel eens mee samenwerkt welke kleurcodering zij gebruiken. Dat werkt meteen ook handig als je materiaal bij elkaar inhuurt.

Dit heb je nodig

 

Stap 2

Het opmeten van de kabel

Meet als eerste de breedte van de kabel op. Dit kan met bijvoorbeeld een liniaal. Door de diameter op te meten weet je nu welke terug-krimp-breedte je moet aanhouden bij het bestellen van de juiste krimpkous. Bij ons assortiment krimpkous worden twee diameter maten aangeven, de eerste maat is de ongekrompen maat in milimeters, de tweede maat is de teruggekrompen maar in milimeters. Voorbeeld, is de diameter van de kabel 7 milimeter, dan heb je de volgende afmeting krimpkous nodig: Krimpkous H-1 box 12.7 Ø / 6.4 Ø 6m transparant. Deze krimpt terug naar 6,4 milimeter. Dit is dus kleiner dan 7 milimeter en zo komt de krimpkous strak om de kabel te zitten zodat hij na het krimpen er niet vanaf valt.

 

 

Dit heb je nodig

Meet de kabel op

 

Stap 3

Klittenband kabelbinders

Rol je kabel op met een klittenbandkabelbinder

Maak je kabel helemaal af door er een klittenband kabelbinder aan te bevestigen. Hierdoor kan je de kabel makkelijk na gebruik weer oprollen. De Gaffergear klittenbandkabelbinders zijn hier ideaal voor en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtematen.

 

 

Dit heb je nodig