Deze zomer introduceert Leatherman als eerste in de industrie een nieuwe tool dat gedragen kan worden als een armband. De Leatherman Tread gemaakt van een hoge kwaliteit roestvrijstaal en voorzien van schakels met aan ieder schakel twee tot drie tools. Hiermee een sieraad voorzien van 25 tool die je ieder moment van de dag bij je hebt.

Leatherman Tread in actie

"Het idee is ontstaan tijdens een bezoek aan Disneyland met mijn familie" verteld President Ben Rivera. "Ik werd tegengehouden door de beveiliging omdat ik een mes bij me droeg. Wat ze eigenlijk hadden gezien was mijn Leatherman Skeletool. Ik wou hem niet opgeven en kon daarom helemaal terug naar mijn hotelkamer. Ik wist dat er een andere manier moest zijn om de hele dag je gereedschap bij je te hebben zonder dat hij tegen werd gehouden bij de beveiliging." Toen Rivera terug was van zijn vakantie, die zijn carriere begonnen als engineer bij Leatherman 24 jaar geleden, begon hij een fietsketting te dragen als armband om te kijken hoe het voelde. Toen zijn gedachtes vorm begonnen te krijgen ging hij met de engineers van Leatherman om tafel zitten en als snel begon de Tread vorm te krijgen. 

Leatherman Tread zwart

De Tread armband begon vorm te krijgen. De schakels ieder gemaakt van hard gegoten staal dat ervoor zorgt dat ze bestand zijn tegen van alles. De armband is ontworpen met snel sluitingen tussen de schakels zodat deze naar ieder wens op maat gemaakt kan worden. Hierdoor kan je schakels herschikken, nieuwe toevoegen, vervangen en zo gemaakt worden dat hij om iedere pols past. De schakels zijn voorzien van verschillden tools zoals een scherpe haak, schroevendraaier, moersluetels en een glas breker. Zelfs de sluiting is voorzien van een flesopener. 

Tread schakels

"Ik begon met het dragen van de prototypes om het comfor en het gebruiksgemak te testen en om uiteraard feedback te vragen". verteld Rivera. "Mensen vroegen direct aan mij bij het zien van de armband, waar is het klokje van de horloge? We besloten om ook een klokje te maken voor de Tread als optionele functie."

De Tread armband inclusief een horloge zal leverbaar zijn in Amerika vanaf herst 2015. Wanneer deze in Europa leverbaar zal zijn is op het moment nog onbekend maar hierover houden wij je op de hoogte. De Leatherman Tread QM1 zal beschikken van een uniek Leatherman ontwerp en Zwitsers uurwerk van Quartz. Een schokbestendige saffier kristal glas voorkomt krassen en beschadigen tijdens het werk. 

Tread horloge

 

Geplaatst in de categorie Nieuws door

RL Sales