Nieuw van Leatherman

De Leatherman heeft dit jaar een nieuw assortiment toegevoegd, o.a. de Leatherman BrewzerLeatherman Piranha en de Leatherman Mako Ti dit zijn allemaal kleine handige tools voor bijv. aan uw sleutelhanger, ook is de Leatherman Z-Rex een nieuwe tool, dit is meer een rescue tool en is vooral gericht op het breken van glas en het snijden van riemen.

Tevens is er een nieuwe tool van Leatherman uitgebracht de Leatherman OHT met Molle Sheath. Het schuifmechanisme van deze tool is vergelijkbaar met de bekendere ‘Gerber’ waarbij je de tang kan in/uit schuiven.

Deze Leatherman is speciaal ontworpen om hem met een hand te bedienen vandaar ook de naam ‘OHT’ (One Handed Tool). De tool is voorzien van een veersysteem. Uiteraard is deze Leatherman ook voorzien van maar liefst 16 functies, alle functies zitten aan de buitenkant van de tool en zijn met een hand te openen. Alle geopende functies zijn vergrendel baar.

Eigenschappen:

  • Staalsoort: Roestvrijstaal
  • Model lemmet: Glad en serrated
  • Vergrendelsysteem: Linerlock op alle delen
  • Handgreep omschrijving: Aluminium

De Tool is beschikbaar in 2 kleuren Desert Tan en Black. Ook zit er een mooie Molle Sheath etui bij waar je hem goed in kan opbergen. Verder zitten er veel handige functies op de tool o.a. de gordelsnijder, kleine/medium/grote/kruiskop schroevendraaier, blik/fles opener, punt tang met draadknipper, glad/gekarteld mes, zuurstofsleutel, houtzaag en een aansluiting voor wapen schoonmaakborstels.

De ‘gordelsnijder’ is de nieuwe functie die er nu op zit, deze wordt ook erg veel gebruikt in de audiovisuele branche om bijv. tyrap kabelbinders los te snijden, voorheen zat deze functie alleen op de Leatherman Charge TTI.

Bekijk de nieuwe Leatherman OHT met Molle Sheath hier.

Leatherman OHTLeatherman OHT gordelsnijder

Geplaatst in de categorie Nieuws door

Ruud Lansman