Zo ga je te werk

Ons advies over

Kisten en materiaal merken

Kisten en materiaal merken

Bij het merken van kisten of flightcases kan je kiezen voor verschillende methodes. Graag adviseren wij zodat je de juiste keuze maakt. Ook adviseren we je graag over hoe je het beste te werk kan gaan en je het mooiste eindresultaat krijgt bij het merken van je kisten. Kom je er nog niet uit? Geen probleem, neem contact op met onze klantenservice en onze productspecialisten helpen je graag verder.

Allereerst komt de vraag, ga je rollen of spuiten? Voor het aanbrengen van je logo of een tekst op een kist of flightcase kan je namelijk kiezen voor deze twee mogelijkheden: inkt erop rollen of de inkt erop spuiten. Graag leggen wij even hieronder de twee verschillen aan je uit zodat je zelf de beste keuze kunt maken.

Rollen

Voor het mooiste en snelste resultaat kan je bij het merken van kisten het beste kiezen voor het aanbrengen van de inkt door middel van een roller. Dit omdat bij het uitrollen van de inkt de roller het inkt goed verdeeld en er dus overal evenveel inkt op de ondergrond komt. Tevens kan je zo makkelijk de dikte bepalen en krijg je hierdoor minder snel last van druipers.

Dit heb je nodig

Spuiten

Voor het snelste resultaat en de goedkoopste oplossing kan je het beste kiezen voor het spuiten van de inkt door middel van een spuitbus. Hierbij heb je alleen een spuitbus nodig. De enige keer zijde aan het werken met spuitbussen is dat de nevel langs het sjabloon zal neervallen op de kist. Hierdoor zullen de contouren zichtbaar worden wat niet het mooiste resultaat zal geven. Om dit te voorkom kan je alles afplakken echter kost dit veel tijd. Ook zal je zorgvuldig laagje voor laagje moeten aanbrengen. Belangrijks is dat de je de spuitbus goed schud voor gebruik. Vervolgens spuit je van links naar rechts met een vloeiende beweging een dun laagje inkt op de ondergrond. Dit herhaal je tot de gewenste dikte is bereikt. Breng niet teveel inkt aan, hiermee voorkom je druipers.

Dit heb je nodig

Gebruiksaanwijzing rollen

Stap 1.

Giet ongeveer 4 cl. inkt gelijkmatig over het oppervlak van het inktkussen. Let op, giet niet teveel inkt over het kussen. Dit voorkomt het uitlekken van de inkt.

Stap 2.

Zorg dat de ondergrond goed schoon en vet vrij is. Leg vervolgens het sjabloon op de ondergrond. En houdt deze goed vast tijdens gebruik. Eventueel kunt u het sjabloon vastplakken met een stukje schilderstape.

Stap 3.

Rol de sjabloneerroller over het kussen van achter na voren en til de roller aan het einde op. Herhaal deze bewegingen een aantal keer zodat de inkt goed in de roller wordt opgenomen.

Stap 4.

Rol vervolgens de roller over het sjabloon. Begin met een dunne laag en herhaal dit twee tot drie keer.

Gebruiksaanwijzing spuiten

Stap 1.

Leg het sjabloon op de ondergrond en plak deze eventueel vast met een stukje schilderstape.

Stap 2.

Voor het mooiste resultaat plak je de ruimte langs het sjabloon af met bijvoorbeeld kranten. Hiermee voorkom je dat de nevel langs het sjabloon terecht komt waardoor de contouren van het sjabloon zichtbaar worden.

Stap 3.

Schud de spuitbus enkele minuten goed.

Stap 4.

Vervolgens spuit je van links naar rechts met een vloeiende beweging een dun laagje inkt op de ondergrond. Dit herhaal je tot de gewenste dikte is bereikt. Breng niet teveel inkt aan, hiermee voorkom je druipers.

Hoe verwijder ik oude verf en inkt?

Ben je in bezit van een kist waarop al een logo of tekst met inkt of verf staat, of heb je een foutje gemaakt en wil je deze verwijderen. Dat kan met Solvent, deze zit verpakt in een handige spuitbus of 1 Liter blik solvent . De Solvent is een krachtig middel waarmee je zo oude verf of inkt verwijderd. De Solvent is ook handig als je na gebruik de oude inkt van een sjabloon wil verwijderen. Gebruik je een roller en inktkussen, dan adviseren wij om ook deze met een beetje Solvent te sprayen. Hiermee voorkom je dat deze uitdroogt.

Dit heb je nodig