Zo ga je te werk

Ons advies over

Markeringstape plakken

Stap 1 Goede ondergrond

Zorg voor een schone ondergrond.

Pak een bezem en zorg ervoor dat al het kleine vuil van de vloer is verwijderd. Als je de tape direct plakt zul je merken dat het stof zich op de lijmzijde van de tape zal hechten. Ook voorkom je hiermee dat er zich kleine hobbels onder de tape ontwikkelen. Het ontvetten of reinigen van de vloer kan tevens helpen bij de hechting, maar dit is bij vele tapes niet nodig.

Stap 2 Rechte lijnen

Trek een rechte lijn.

Dit kun je eenvoudig met twee personen doen. De eerste persoon plakt het begin van de rol tape eerst op de vloer vast. De tweede persoon loopt vervolgens over de naad naar achteren en houdt een beetje spanning op de tape. De eerste persoon loopt hier vervolgens achteraan en veegt met een bezem of dweil de tape vast op de vloer. Let hierbij wel op dat je voldoende (meer dan 1,5 meter) afstand van elkaar houdt. Druk als laatste nog even de uiteinden aan zodat die goed vastzitten.

Stap 3 De uiteinde

Het begin en einde.

Voor een strak effect gebruik je een scherp mes of schaar bij het op maat maken van de tape. Laat de tape bij een muur wat uitsteken tegen de muur omhoog. Snij vervolgens met een scherp mes langs de muur af. Let hierbij wel op dat je niet in de ondergrond snijdt.

Stap 4 Goede hoek

Creëer rechte hoeken.
Voor het creëren van een strakke hoek leg je eerst de ene baan en hierover leg je kruislings de tweede baan. Zorg ervoor dat de tape verder doorloopt over de andere tape heen. Na het plakken pak je vervolgens een scherp mes en snij je netjes langs de andere tape heen. Het restant haal je vervolgens weg. Hiermee creëer je een strakke hoek, dit oogt wel zo netjes.

Dit heb je nodig