Zo ga je te werk

Markeringstape plakken

Advies van onze specialist

Markeringstape plakken? Hoe ga je hiermee te werk en waar moet je op letten? Graag leggen we hieronder uit hoe je het beste te werk kan gaan. Kom je er nog niet uit? Geen probleem, neem contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag verder.

 

 

 

Stap 1

 

Schoonmaken voor het plakken van markeringstape

Zorg voor een schone ondergrond

Pak een bezem en zorg ervoor dat al het kleine vuil van de vloer is verwijderd. Als je de tape direct plakt zul je merken dat het stof zich op de lijmzijde van de tape zal hechten. Ook voorkom je hiermee dat er zich kleine hobbels onder de tape ontwikkelen. Het ontvetten of reinigen van de vloer kan tevens helpen bij de hechting, maar dit is bij vele tapes niets nodig.

 

Stap 2

Trek een rechte lijn

Dit kun je eenvoudig met twee personen doen. De eerste persoon plakt het begin van de rol tape eerst op de vloer vast. De tweede persoon loopt vervolgens over de naad naar achteren en houdt een beetje spanning op de tape. De eerste persoon loopt hier vervolgens achteraan en veegt met een bezem of dweil de tape vast op de vloer. Let hierbij wel op dat je voldoende (meer dan 1,5 meter) afstand van elkaar houdt. Druk als laatste nog even de uiteinden aan zodat die goed vastzitten.

 

 

Trek een rechte lijn met markeringstape

 

Stap 3

Uiteindes goed aandrukken

Het begin en einde

Voor een strak effect gebruik je een scherp mes of schaar bij het op maat maken van de tape. Laat de tape bij een muur wat uitsteken tegen de muur omhoog. Snij vervolgens met een scherp mes langs de muur af. Let hierbij wel op dat je niet in de ondergrond snijdt.

 

 

Stap 4

Creëer rechte hoeken

Voor het creëren van een strakke hoek leg je eerst de ene baan en hierover leg je kruislings de tweede baan. Zorg ervoor dat de tape verder doorloopt over de andere tape heen. Na het plakken pak je vervolgens een scherp mes en snij je netjes langs de andere tape heen. Het restant haal je vervolgens weg. Hiermee creëer je een strakke hoek, dit oogt wel zo netjes.

 

 

Aan de slag? Dit heb je nodig

Creëer een rechte hoek met markeringstape