Wat is kabeltape?

Wat is kabeltape?
19 oktober 2023 3 minuten leestijd

Wat is kabeltape?

Wat is kabeltape? Deze vraag horen we steeds vaker en daarom duiken we eens wat meer in de term kabeltape. Kabeltape is een verzamelwoord voor tape die geschikt is om kabels, slangen of touwen, tijdelijk of permanent te bundelen. Kabeltape wordt gekenmerkt doordat het een smalle PVC tape is met een breedte tussen de 12 en 25 mm. Een ander kenmerk van kabeltape is dat deze makkelijk met de hand te scheuren is. De meest voorkomende kabeltape is zwart of bedrukt met een bedrijfslogo. Er wordt vaak voor PVC tape als kabeltape gekozen, omdat deze geen elektrische ladingen geleidt. Hierdoor wordt storing in signalen voorkomen, wat vooral handig is bij het maken van kabelbomen.  

In de audiovisuele- en entertainmentbranche wordt kabeltape vaak gebruikt voor het tijdelijk bundelen van kabels nadat ze opgerold zijn. Zo blijven de opgerolde kabels netjes bij elkaar in een kabelkist. Maar voor het vastleggen van kabels bovenop truss constructies word kabeltape ook gebruikt. Hierbij wordt vaak gekozen voor een grijze kabeltape, zodat deze niet snel opvalt op zilverkleurige truss constructies.

 

Maak ook wordt kabeltape vaak gebruikt in de installatiebranche voor het maken van kabelbomen. Een kabelboom, ook wel een draadboom genoemd, is een verzameling van elektrische kabels. Het is dan ook niet zo gek dat PVC kabeltape vaak dezelfde tape is als PVC isolatietape.

 

Le Mark PVC kabeltape

 

Standaard kabeltape

In ons assortiment vind je een groot assortiment standaard kabeltape voor het bundelen van kabels van de betere merken zoals Le Mark, Gaffergear, Advance, Lion en Megatape. De zwarte PVC kabeltape van het merk Gaffergear is vergelijkbaar in kwaliteit met de bekendere bedrukte kabeltape. De Gaffergear kabeltape heeft een breedte van 25 millimeter en is makkelijk met de hand te scheuren. Deze is dan ook speciaal ontwikkeld voor gebruikers die geen eigen kabeltape met logo gebruiken.

De kabeltape van het merk Le Mark is een van de meest gebruikte PVC tapes in Europa en kenmerkt zich door zijn goede kwaliteit / prijsverhouding. De Le Mark kabeltape is verkrijgbaar in verschillende kleuren, rol breedtes en rol lengtes en is al jaren de nummer één in meest gebruikte kabeltapes in Europa.

Andere bekende merken van kabeltape zijn Advance, Lion en Megatape. Deze zijn vergelijkbaar met Le Mark PVC tape en worden al jaren gebruikt als kabeltape. Alle standaard kabeltape vind je hier.

 

Bedrukte kabeltape

Bedrukte kabeltape

Om herkenbaarheid te geven wordt vaak gekozen voor bedrukte kabeltape voorzien van een bedrijfslogo en bedrijfsinformatie zoals website, telefoonnummer of adresgegevens. Hiermee is direct voor iedereen zichtbaar van wie de materialen zijn en dit werkt meteen als een goed marketing instrument. De bedrukte kabeltape heeft een breedte van 25 millimeter en een rol lengte van 66 meter en is makkelijk met de hand te scheuren. De bedrukte kabeltape is breed inzetbaar. Onze ervaring is dan ook dat onze klanten de tape gebruiken voor het bundelen van kabels, het vastplakken van kabels aan statieven, truss constructies of het afzetten van klaargezette materialen in een warehouse. Kabeltape is al leverbaar vanaf 36 rollen en kan je eenvoudig aanvragen via onze website. Je ontvangt dan binnen een werkdag een offerte op maat en na akkoord maken we eerst een werktekening. Meer informatie en voorbeelden van bedrukte kabeltape lees je hier.

 

Wat is de beste kabeltape?

Wat de beste kabeltape is, is afhankelijk van het doel van de kabeltape. Wil je opvallen met kabeltape of juist niet? De kabeltapes in ons assortiment zijn allemaal uitvoerig getest door ons en onze klanten. Alle kabeltapes hebben de eigenschap dat ze makkelijk met de hand te scheuren zijn, geen tot nauwelijks lijmresten achter laten, maar toch goed kleven op diverse ondergronden. Welke je ook kiest, in ons brede assortiment vind je altijd een kabeltape die geschikt is voor jouw doeleinde.

Previous artikel:
Next artikel:
Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief